Sült "raffaello" golyók cukormentesen :-)
sponsored links
A raffaello túrógolyó után most itt a sült változat! Ez a recept is a véletlennek köszönhetõ, néhány héttel ezelõtt egy kókuszos keksznek indult próbálkozásnek ez lett a vége. Amikor megláttam, hogy a "kekszek" a sütés alatt nem voltak hajlandóak kilapulni, már láttam is magam elõtt a sült "raffaello"-kat. Picit változtattam az arányokon, mindegyik közepébe pörkölt mogyorót dugtam, és kész is volt a sült raffaello.Tudom, az eredeti golyó mandulával készül, de mogyoróval egyszerûbbnek tûnt a golyóbis gyártás. És jobban is szeretem... Mindenki tegye bele az ízlésének valót. :-)
Hozzávalók kb 26 darabhoz:
-200 g kókuszreszelék
-150 g tejföl
-13 dkg nyírfacukor
-2,5 dkg kókuszliszt
-2,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
-2 tojás
-csipet só
-1 tk kókusz aroma
-5 dkg törökmogyoró vagy mandula (pucolva).
Elkészítés:
A mogyorót vagy a mandulát száraz serpenyõben pirítsuk meg. Ha kihûlt, dörzsöljük le róla a héját. Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd a tejföllel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és dolgozzuk össze. Rövid ideig pihentessük a hûtõben.Gyúrjunk a masszából diónyi gombócokat, mindegyik közepébe egy szem mogyorót nyomva. Sorakoztassuk õket sütõpapírral bélelt tepsibe, és 175 fokra elõmelegített sütõben (gázsütõ 2-es fokozat) 25 perc alatt süssük meg a golyókat.
Illatosak, finomak, és egyáltalán nem száradnak ki. Még napokkal késõbb sem...